Forsiden Vandkvalitet Drift status Årsberetningen Kontakt  
 

Oppelstrup vandværk leverer godt og rent drikkevand, der overholder kravene til drikkevandskvalitet.

Vandets hårdhed er ca. 13 odH, og ligger derfor i kategorien ”Temmelig hårdt". Udtrykket "Hårdhed" dækker over vandets indhold af calcium og magnesium, og afhænger af tilførslen af disse ioner til grundvandet, pga. udvaskning i kalken i jordlagene.

Kalk betyder meget for vandets smag, men giver også problemer med tilkalkning af fx. strygejern, vaskemaskiner og lignende. I brugsvejledningen til din vaskemaskine og opvaskemaskine kan du læse, hvordan du bedst doserer vaskemiddel mv. i forhold til vandets hårdhed.

 

Vandkvalitet

Herunder findes link til vandanalyserne for Oppelstrup Vandværk:

Vandkvalitet - kontrol Oktober 2023

Vandkvalitet - kontrol Marts 2023

Vandkvalitet - kontrol November 2022

Vandkvalitet - kontrol September 2022

Vandkvalitet - kontrol Marts 2022-2

Vandkvalitet - kontrol Marts 2022-1

 

Arkiv for vandkvalitet

Hvis du ikke kan læse dokumenterne, så klik her

 

Vandværket vandbehandler, og på vandværket behandles vandet med to simple processer – en iltning og en filtrering.

 

Vores forsyningsområde for Oppelstrup findes på dette link Oppelstrup forsyningsområde. Her kan man se hvilke ejendomme Oppelstrup Vandværk forsyner i dag (forsyningsområde) samt se hvilke ejendomme, der kan få vand fra Oppelstrup Vandværk, hvis de ønsker det på et senere tidspunkt (Forsyningsopland).

 

Hvis man gerne vil vide hvor forsyningsoplande, forsyningsområder og indvindingsoplande for hele kommunen findes så klik venligst på dette link Aalborg Kommune forsyningsområder og forsyningsoplande

 

Til dem, som er interesseret i, hvordan vandet finder vej til vores vandhaner, så er der et link her: Vandets Vej

 

Oppelstrup Vandværk sikrer kvalitetssikring på vores vandforsyningsanlæg ved indførelse af ledelsesmæssige og systematiske arbejdsrutiner med henblik på at forebygge forurening af vores drikkevand, som er af høj kvalitet.